CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Monday, December 19, 2011

kenapa bunga tulip?

selamat malam..sibuk sikit kemas rumah, musim hujan kan..takut Segamat tu banjir, jadi bersedia dulu..huhuu pada waktu sekarang ni, sungai segamat sudah hampir nak melimpah..hurmm redha je la kalau banjir pun..nasib baik banjir, bukan tsunami..tetttt..jadi entri kali ni pasal kenapa aku suka bunga tulip..terutama yang putih...hehee..hurmm susah nak digambarkan..kalau anda suka sesuatu tu, kadang-kadang tak boleh nak jelaskan kenapa dan sebab musababnya kan? 

pertama sekali sebab tulip ni bunga dia satu aje dalam 1 rumpun..err pokok..um batang pokok..kira 1 pokok 1 bunga..aku pun suka nombor 1..single flower..ade beberapa jenis tulip je yang boleh hasilkan beberapa kuntum bunga tapi kebanyakan tulip hasilkan 1 je

yang kedua sebab..hurmm agaknya dari kecik suka melukis bunga tulip..sebab senang..cuma zig-zag kat atas, lepas tu lukis U untuk sambung zig-zag tu..daun kiri kanan dah siap..macam ni


hahaha ok buruk..jangan komen pasal bunga tu..

yang ketiga sebab bunga ni jenis yang menguncup..kelopaknya tertutup..tidak terlalu kembang..kalau kembang sangat tak berapa cantik..macam pelik..orang kata masa bunga kembang mekar la cantik kan..tapi bunga tulip ni kalau dia kembang sangat, tak lawa..uhuk macam ni yang belah kiri tu


lagi cantik ni kan?


tapi agaknya sebab pandangan dari atas kot.,gambar yang ni dari sisi..hurmm entah la..agaknya memang aku ni jenis suka bunga yang tak kembang..kalau bunga ros pun suka yang belum kembang tu..satu lagi bunga yang tak kembang, sejenis bunga lili..aku malas la nak  google gambar hehehe :P


um..aku suka tulip putih..sebab aku suka warna putih..suka yang comel-comel je haha.aku dengar kat Bukit Larut ada bunga tulip ni..tapi aku tak pernah sampai situ lagi..tak dengar pulak kalau ada kat Cameron Highlands..hurm..nak pergi Holland tengok tulip!! bila la agaknya dapat..next time aku buat fakta tentang bunga tulip pulak..hehe



psst~ orang kata boleh nilai seorang perempuan melalui bunga kegemarannya..tak tau la betul ke tak




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

15 tHis girL's lovers commenting:

Woofer Storm said...

sy suka kalau ppuan bagi bunga ngan sy.terasa dunia ini ana yang punya..eeeehehe gurau^^

Mra Mastura said...

mcm mane nak detect pmpuan based on flower kegemaran?

macam mana ni. ak xsuke bunge. haha. :P

misyamissyou said...

Woofer Storm: tu dah terbalik tu..haha

Mra Mastura: huhuu gi pick 1 bunge n suke :P erm..entah xtau plak..ce gugel kalau2 ade ke..

Cik Nurul said...

saye suke semua jenis bunga asalkan wangi.. hehe

~tak pernah dpt bunga dr some1 pon -.-

misyamissyou said...

Cik Nurul: suke sbb wangi je la ye? xde suke yg spesifik ke? huhuu same la kite..xpenah dpt pon

cimOt said...

bunga=girl..
memang sinonim kan?

misyamissyou said...

cimOt: hihii yep! :D

iszieylyanziy said...

tulip pon cantek sebenarnya,,suka ros,,ros yang lom kembang :)

misyamissyou said...

iszieylyanziy: huhuu yep..yg lom kembang sangat cantik..tp kalau dia tutup je pn xde la lawa sgt..

Botak said...

tumbuh kat suhu tertentu., rasanya rugi peminat tulip yang duk kat m'sia ni sebab tak dapat nak nikmati keindahan tulip tu sendiri., huhuhuhu..

misyamissyou said...

Botak: ye memang kne gi luar negara br dpt tgk..huhuu

syahirah said...

syah suka tulip since baca novel Hlovate..da obses ngn bunga tu daa..
^ _ ^

misyamissyou said...

syahirah: hehee..penah dgr novel tu tp xpenah tgk n bace lagi la..huhuu mmg obses ngan tulip sejak kecik hehe :P

syahirah said...

best novel Hlovate tu.

misyamissyou said...

syahirah: huhuu nnt nak cari la novel2 tu :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails