CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Saturday, October 9, 2010

bila Potterfreak bertemu~~

aip!! selamat petang semua..semalam blogwalk..jumpa dengan kak wan punya blog..huhuu dah jadi follower kak wan dah..belek punya belek blog kak wan tiba-tiba ternampak post pasal "Harry Potter"..ngee i pantang kot nampak perkataan tu..tak boleh tahan! mesti nak bukak link tu...


so rupanya memang kak wan ni peminat the Potter series...wee~ kak wan! kita geng..hehe

kalau dulu zaman sekolah..susah gila nak dapat peminat HP macam ni..semua tak minat macam i dengan kak wan..

serius rindu zaman gosip-gosip pasal HP..sampai i join forum..The Snitch Forum..masa tu i tingkatan 2..kalau tak silap i, masa tu baru keluar filem HP pertama; Philosopher's Stone..gila tak teruja? sekarang dah nak sampai filem yang ketujuh..masih teruja tau..hehee

kalau tak nampak anda klik la..i join 7 tahun yang lalu..perghh lama dah..tadi pergi jenguk jap forum tu..boleh jadi legenda kisah HP ni..

betul rindu dengan forum tu..rindu dengan Potterfreaks jugak..hahaa..rindu dengan Potter universe (ni yang kami gelarkan) jangan tak tau, dalam dunia Potter (realiti+maya) perang pernah berlaku kot..shipping war..haha..siapa Potterfreak tau la..

so bila potterfreak bertemu, walaupun tak kenal rasa macam dah kenal lama..i tak kenal Nymph (tengok gambar atas) tu siapa..haha..jahat tak? hmm..i suka quote ni..entah jumpa kat mana..tapi memang setuju dengan quote ni

'People will pick up Harry Potter books for generation to come but we are the lucky few who can say "We are there". We will remember the crazy late-night madness of book releases and the huge crowds gathering all over the world in honour of HP. We will remember watching a book about a boy wizard enchants kids away from their tv sets. We will remember spending countless hours arguing with our friends about Snape's loyalty and if Harry would survive the series. We are the lucky one'



yup..we were there..i was there.. *bangga jap*

psst~ tak sabar nak balik johor..dan nak amik Deathly Hallows for the second time reading..bila nak hari Rabu ni?




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia

13 tHis girL's lovers commenting:

MyraLove =) said...

pergh..tak sangke eh..
kalo myra..bleh la layan..tp xdelah sangat2 teruja =)

misyamissyou said...

myra: kenape xsangke? hehee..dah minat nak wat cm mane..

iszieylyanziy said...

aish,,seb bek is xmint sgt,,hehehe

Najwa cik Qaseh said...

huhu..peminat harry potter la ni..
sama2!..(tetibe nak sibuk gak)..
tapi serius...
dulu mmg kumpul dvd cerita harry potter tu...
bila dah jumpe library..
wajib pinjam buku harry potter..
dari 1 - 7 tu..
ni tgh tak sabar nk tgk movie lak..
ahaks..

GRuNGe said...

Harry Porter dah habis. Kalau dia buat buku baru lagi mesti best.

kimchisu said...

saya..saya juga..
credit to JK rowling..mmg superb laa ^^

suamihanyisterizuki said...

akak kurang minat HP ni hehehe

Wansteddy Tales said...

wa... terharu akak nama dan link blog kat sini :) HP punya pasal cm kenal lama dah dgn misya :) yup setuju juga dgn quote tu. kita yg kipas susah mati ni je rs yg sama. yg suam2 kuku tu blh la komplen segala. ah, ttp telinga je :P siap ada lak yg compare JK story dgn narnia la blablablah chatter ~ bosan. tp HP ttp d best siries ever. twilight pn akk bg markah 3 bintang je hahhaha marah fan twilight nnt :P

ps: JK da gtau nk buat buku HP baru. bila tu ita tgu. well lepas siri HP da habis dia ada gtaw nk buat buku baru HP tp b4 HP tau dia tu ahli sihir. xde lak pape perkembangan pasal tu. tau2 baru mngu lepas JK announce nk buat novel HP baru. sama2 kita tungguuuu :)

LiFe KaMi said...

wah betul kipas susah mati HP ni..:)
kami sekadar tgk filem jer..hehe

mRa said...

totally fan HP!! suke gile! already brought all books.. but then ade kwn pinjam xpulang no 1 n 2. tepakse lah nak kene beli lagi nih.. xsabar tggu nov nak tgk Part 1!! hehe

jom tgk came2!!

misyamissyou said...

is: hehee..ok la tu..

Qaseh: so qaseh minat sejak tgk movie la ni..huhuu..kne tgu bln 11..

GRuNGe: yup..she said maybe..boleh tak maybe tu ditukarkan pada will..hhaha

kimchisu: ye ke? she's brilliant gile bole come up dgn cerita mcm tu..

Kak Hany: akak minat jugak tu..cume kurang je...hehe

Kak Wan:hehehee..dulu kena cap freak la, delusional la, but it's kind of worth it..haha..mmg xleh compare kak..HPlegend lain..kalau twilight pasal boyfriend kot..HP pasal persahabatan, keluarga etc..byk pengajaran..

yup kak..akak dh tgk interview dgn Oprah tu ea? JK ckp "maybe" je..tp dia tu misteri..ape2 pn leh jadi..huhuu

(geez..smpai interview pun tgk..mmg gila kot sy ni)

LiFe KaMi:yup mmg die-hard fan..sbb stick to the story sejak JK kuarkan buku pertama..hehhee

mRa,: oh..nape xpulang!! ishh..potterfreak syg+cinta+syg (100x lg) buku HP diorg tau! hahaa..xpe kejap je lg bln nov..mmg xsabar..hehe

Wansteddy Tales said...

act hb akk je yg maklumkn sbb dia tau akk ni fan gila HP haha... akk suka HP sbb dia pandai buat kita berimaginasi psl dunia sihir. akk mmg sngt suka kisah2 magic ni ngahaha... mcm budak2 :P tp org tua pn kalau da minat snggup buat pe je. tgk la fan star wars rata2 org yg berumur! hahaha

misyamissyou said...

Kak Wan: wah..bagus la hb akak..nak hb yg prihatin dgn minat isteri gak..mane nak carikk..huhu..star wars dah lame kak..mase br kluar cite tu org mude cm kite yg minat..skrg dh tua le..hehe..t kite dh tua msih minat HP gak kot..haha :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails