CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Friday, March 25, 2011

bau-bau sedappp!!

yay! assalamualaikum dan selamat malam..aku nak fill in 1 perkara ni dulu sebab kesibukan sampai tak update..hmm..bulan februari hari tu result dah keluar...sadissss..sekolah kami yang paling teruk..sekolah lain biasa je..tapi pointer aku naik! ok2 je..hopefully dapat la balik flat macam dulu semester akan datang ni..aminn..

okay..aku nak cerita pasal bau..eww..bau apakah yang aku suka ni? hee

  • bau hujan
orang kata bau tanah tapi aku panggil bau hujan..atau bahasa inggeris panggil petrichor..aaa best!! bau segar..serius suka bau ni..kadang-kadang bau lepas hujan..kadang-kadang bau masa nak mula hujan..bila dah start bau je, perghh! rasa nak main hujan tu membuak-buak...arghhh! hobi yang telah lama ditinggalkan sebab....tak ada siapa yang nak suruh pergi mandi lepas main hujan lagi.. :(


  • bau rumput lepas kena potong
arghh!! ni pun best..aku boleh high kalau bau rumput lepas kena mesin/potong ni..selalunya pagi..kalau dulu kat sekolah, pakcik tukang kebun baru je mesin rumput kat padang, diri kat tebing bukit, buat inhale exhale kat situ..haha..sekarang kat kolej pun..kalau terdengar je bunyi mesin potong rumput pagi-pagi, macam tak sabar nak turun pergi kelas..lepas tu berhenti kat tengah court badminton sekejap amik bau..haha!

  • bau buku baru dan buku lama
nama pun suka buku kan..sedap kot bau buku..bau buku baru dengan buku lama memang lain..bila dapat buku baru je, start la...macam orang tak pernah jumpa buku...kalau buku lama, macam bau tanah sikit..aww! sedapnya bauuuu...huhuu


  • bau cat
suka bau cat..tapi bukan la bau kat tin cat tu..tak ada la pergi hidu hidu kat dinding yang baru cat tu..cuma suka bau sikit je..lagipun bahan kimia..tak elok nak sedut bau banyak-banyak..

  • bau petrol
aw..ni pun bahan kimia jugak..tapi bila kat stesen minyak mesti bukak tingkap sikit..heee

  • bau mesin
um..tak kira la mesin apa-apa pun..laptop, kalkulator, enjin kereta baru, printer, tv..eh semua tu mesin ke? aaa cuba anda cek balik definisi "mesin"..maksud aku, barang-barang mekanikal..benda yang selalunya jadi "mangsa bau" aku handphone aku la..haha..pelik kan? hee
  • bau bunga
tipu la kalau perempuan tak suka bau bunga..apa-apa bunga la..sebenarnya agak pelik, aku pernah cuba bau bunga tahi ayam tau nama saintifiknya Lantana camara, tapi tak bau tahi ayam pun..hahahah..sedap apa bau bunga tu..tapi kenapa orang bagi nama bunga tahi ayam..hurmm


  • bau laut
uhuk! dah lama sangat tak pergi tepi laut..bau laut pun macam-macam..tengok la tahap kebersihan laut tu..kadang-kadang bau hanyir macam bau ikan tu..tak tau la nak gambarkan bau laut yang sedap macam mana..kena cuba sendiri..diri kat gigi air tepi pantai, tutup mata, tarik nafas..fuhh..bau laut...


  • bau makanan
tettt..siapa tak suka bau makan kan? bau nasi lemak, bau asam pedas, bau sambal udang petai, bau nasi beriani, bau ayam masak lemak cili padi, bau sup daging, bau rendang, bau kek coklat, bau puding, bau ikan masak kicap, bau ikan siakap masak 3 rase etc....hm...laparrrrrrrr T_T



hmm..tu je kot bau-bauan yang aku suka...after all this while, i still remember the smell..i wish i can forget..tak ada la terbau-bau..macam dia ada kat sebelah pulak sampai terbau-bau..haihhh




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

6 tHis girL's lovers commenting:

mzhany said...

misya, akak tak suka bau rumput lepas potong tuh, akak selalu terbau mcm bau lembu...uuu xleh blah...


akak suka bau husband akak, walaupun balek kerja, tak mandi lagi...uuu wangiiiii sgt...ahahah well suami kan

misyamissyou said...

mzhany: hahaa..pd sy bau rmput xsme ngan bau lembu..tp bau lembu mmg xsedap..hehee

tu mesti la kak..husband kot..hee..kalau sy stakat ni, sorg tu je la..tu pn dh xde pe2..hmm..ishh..akak, sy malu la cte pasal ni..haha

kimchisu said...

hahah totally agree wif u.. nape kita suka bau yg sama..hhahah
xcept bau mesin ^^

d_LA said...

hehe..bau makanan paling best ooo..tp dla suke bau hujan dan bau rumput lps kene mesin..rs best giler !!!

A retarded kitty said...

bau buku baru!

misyamissyou said...

kimchisu: hehee..sbb bau2 tu semua sedap ape.. :P

d_LA: kan..best bau2 alam ni..

A retarded kitty: yep! bau best!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails