CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Sunday, May 1, 2011

10 Perkara Kalau Lelaki Cakap.....

hik! salamunalaik..selamat hari pekerja kepada semua yang telah bekerja...tapi hari ni hari ahad memang cuti..kepada kawan-kawan yang bekerja hari ni, jasamu dikenang! hahaa..ye la, bertungkus lumus menjana pendapatan negara dan diri sendiri jugak..

ok..cuma nak kongsi apa yang aku terjumpa kat facebook tadi..kredit kepada saudara Zunnur Anwar(facebook) kerana tulis note ni..nak komen kat tempat komen dia tak boleh..hmm..harap dia tak marah la aku publish kat blog aku note dia ni...aku copy je bulat-bulat ni..



1.Kalau lelaki kata: oklah wak, kita sembang lain kali yek
   Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.

2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.
   Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.

3.Kalau lelaki kata:  kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je. 
   Maknanya: sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb laen.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.

4.Kalau lelaki kata: eh....u call ekk?sori.ttdo td.
   Maknanya: ye,memang kami tdo pon.

5.Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni...nanti i free i call u, kay?
   Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh.tolong la pham.jgn la pk -ve sgt.ape pon yg kami buat,utk future.

6.Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat.
   Maknanya: mmg kami tak memilih pon.kami pilih perempuan yg sedap mate kami memandang je.x semestinye kene lawa.

7.Kalau lelaki kata:i tak kisah penampilan u macamana pun.
   Maknanya: jangan la mekap sgt doe.pnat nau tggu.

8.Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la...ada hal..
   Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.

9.Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla..
   Maknanya: saya tipu je.saya tak kesah pon.lelaki tak detail nk pilih ape2 pon.saje nk bg awak mrajok.sbb awak somel ble mrajok.kihkihkih

10.Kalau lelaki kata:u keje kat mana? as what?
    Maknanya:mintak-mintak la keje biase2 je.kalau keje besau.taste pon besau gak.hantaran besau.demand musti tggi pnye.nk jage standard la kate kan.


*punye la senang nk pham ayat lelaki.direct je kan.so,jgn pk bukan-bukan ea.tata~

aaa..macam betul je (eh..macam mana kau tau..kau lelaki ke?) ye ke betul? note ni macam nak cakap perempuan sangat rumit...complicated...huhuu..hmm sebenarnya, bila perempuan cakap lain, tapi maksudkan lain tu nak menjaga hati je...bukan apa pun..tapi aku tak, aku direct macam ni jugak..tapi lain kot untuk orang yang disayangi..jaga hati la katakan..hahaha (rasa macam nak termuntah dengan kenyataan sendiri)




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

15 tHis girL's lovers commenting:

Mra Mastura said...

haha. suke suke suke!

fiqkbe said...

diorg mmg straight to the point je. senang. sbb tu fiq lg suka kwn ngn laki drp kwn ngn perempuan. hee... =P

misyamissyou said...

Mra Mastura: suke kau ea..haha :P

misyamissyou said...

fiqkbe: haa betul..tp 1 je masalahnye diorang selalu xfhm perempuan..

Mar said...

moralnya xyah la nak syak lebih2,..cemburu or ap2 la kan..:)jgn berlebih lebihan jugak..

dyea irdina said...

lelaki mmg selalu straight je makna percakapan dia..kita yg pompuan ni yg suka ber pantun2 pas tu bila lelaki tak paham mula nak majuk2 heheheh

Dee said...

satu lagi... pompuan ni kalau boleh nak lelaki bagi jawapan yg kita nak jer.. selain dari tu susah sket nk terima.. bukan xleh terima, cuma susah sket jer.. hihi... juz my pendapat...

HAZWAN17 said...

kadang-kadang ada betulnya jugak hehe

by Zent said...

best jgak!
jd follower saya k...
ifollow u,u follow me....
heheh

アヌム ちゃん~~ said...

Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
Sudi2 la jenguk teratak saya di frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

alongxp said...

terbaek lah entri nih... hamik, like dah,share, ngan tweet sume skali saya hentam, kan bagus kalau sume kaum hawa memahami camni...

ferra said...

HEHE I 1ST TIME MASUK BELOG NI. MEMULA I TOT U LAKI TAU PAS BACA ENTRY NI. ADOIII

Nuyu said...

alamak.. yg no 7 tue mmg cmtue eh? huhuhu.. malunyaaaa

s h e e said...

hehe...suke point terakhir...ekeke...btw,nice entry...

misyamissyou said...

Mar: haha..betul2..tapi xleh caye gak..mulut lain hati lain..

dyea irdina: err..kadang2 laki pn same berpantun gak! haha :P

Dee: betul tu sis! kit nk jawapan yg kite nak je..haha..kalau tipu pn xpe ke?

HAZWAN17: betul ea? aa..boleh ikut la ni ye?

Zent: thanks :)

alongxp: haha thanks bro..tp alangkah bahagianya hidup seorang perempuan kalau lelaki pn paham..hehe

ferra: i perempuan..hehe :P

Nuyu: ye kot..haha..kalau dh syg..dia terpakse gak tgu..huhuu

shee: hahaa..jge standard ye..huhuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails