CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Sunday, January 29, 2012

buku oh buku~


salamunalaik..hari ni pasal buku pulak..hari tu pergi shopping buku..ye la, menggunakan voucher 4 keping tu dengan beli buku yang bermanfaat..tak adanya aku nak beli bukan-bukan..rugi! (eh boleh ke gua voucher tu beli gitar?)

fikir-fikir nak pergi kat Kinokuniya..call adik, dia sibuk pulak..jadi aku pergi MPH Mid Valley dengan housemate je.. hari tu ramai gila orang kat situ..rata-rata pengunjung/pembeli semuanya daripada kalangan pelajar..

ingatkan kat jalan raya je orang tak bertimbang rasa, kat kedai buku pun ada..faham la dia nak baca buku kat depan rak buku tu, tapi jangan la selama-lamanya diri kat situ..berborak pulak dengan kawan kat situ..berjam-jam..aku pergi la kat bahagian lain dulu, tapi bila patah balik ke situ, masih berbual..aduhai orang lain pun nak pilih buku jugak kan? nama je student tapi............

hurm..abaikan orang tersebut..buat sakit hati je..penat tahu pilih buku..yang aku nak beli ni buku sekolah..sekali tengok, baucer buku pun tak cukup buat beli..macam manakah? bila fikir balik, baik beli dengan lecturer, dapat murah, jadi beli buku untuk background reading je..untung-untung boleh guna dalam assignment.. ^_^

cuma guna 3 keping baucer tu je..sekeping lagi simpan..maka, yang terbeli cuma 2 buku untuk module sekolah, 1 lagi buku cerita untuk adik (aku pun baca jugak..bersiri buku ni) plastik pun tak bukak lagi huhuu

 
tapi yang paling excited sekali bila nampak buku ni..


bukan tak pernah ada kat rumah, tapi ada dua tiga buah terjemahan, semua dapat free sebab orang sedekah pada ibu ayah masa pergi haji dan umrah lepas..dan bukan tak mahu guna yang ada, sebab besar dan dalam bahasa indonesia (bajet tak faham bahasa indonesia, nak jugak bahasa melayu :P)

dan lagi satu, it's my very own translation copy..nak bawa ke mana-mana pun senang..sebenarnya ni hajat ramadhan lepas..tak mahu dah baca tapi tak faham maksud tersurat dan tersirat..faham je sikit-sikit tapi tak semua..main agak-agak nanti salah faham pulak kan? tak sabar nak mula baca dah ni..recited al-Quran biasa tadi habis dah al-Baqarah..nanti boleh start al-Imran berserta terjemahan pulak *happy*


psst~ lagi sekeping bakal digunakan untuk beli buku ilmiah lain..insyaallah




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

12 tHis girL's lovers commenting:

Syat0za Zai said...

waa, bestnya beli buku bebanyak :D

Zaza Nur Iman said...

bestnya.. :)

Princess Nusy said...

bgusnye beli buku ilmiah..xguna lagi voucher tu..huhu ^^

Isma Haneefa said...

tu terjemahan al-quran yg ada tafsiran sekali ke?^^

Muttallif said...

Nice...kalau Pak Najib nak beri dengan pekerja pun best...mesti best mengikis MPH...

Mohd Norafzal said...

kalau ada baki baucer buku tu..banje afzal :) err kalau bli buku harga rm190, rm10 leh pulang balik x?

misyamissyou said...

Syat0za Zai: mesti xbace ni kan? mne de banyak pun..huhuu

Zaza Nur Iman: heee :D

Princess Nusy: hehe guna la di mane2 kedai buku di malaysia hee

Isma Haneefa: tak..terjemahan je..kalau sekali ngan tafsiran tebal yg amat la huhuu

Muttallif: pekerja kan dah dibagi bonus semua..guna bonus tu la kikis MPH HAHA

Mohd Norafzal: haha xleh :P hurm yg tu xtau plak..tp kalau lebih tambah duit..better beli lebih drp kurang :)

Fikri said...

Dapat gk voucher tp xtau nk bli buku apa. haha.

caliph shuriken said...

mmg best klau ada pluang shopping2 kt kedai buku cmni ^^

misyamissyou said...

Fikri: heehee beli je ape2 janji buku n keperluan anda kat kolej/uni

caliph shuriken: yes! tp kena gunakan dgn bermanfaat, ye x?

Syat0za Zai said...

byk la.. lebih dari 1 =="

misyamissyou said...

Syat0za Zai: ye la..byk..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails