CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Tuesday, January 31, 2012

Kisah Couple~


selamat pagi...budak perempuan ni pernah terfikir nak cakap macam ni dulu..tapi tak tahu la...dah terlepas dan tercakap benda lain nak buat macam mana kan..dan berkesudahan kurang baik..tak apalah, pengajaran hidup..sekarang budak perempuan ni lebih berhati-hati, dulukan yang Maha Esa


Kisah couple..
=========

A: Awak, boleh jadi awek saya? Saya berkenan sgt lah kat awak. Bagi saya, awak perfect!

B: Ok, boleh je tade masalah. Couple ke?

A: Err...kalo dah mintak jadi awek, maknanya couple la tu kan?

B: Ok. Bila nak kahwin?

A: Err..boleh tak tunggu saya habis belajar dulu tahun depan, pastu tunggu saya dapat keje stabil dulu. Dalam 3 tahun, insyaAllah.

B: Ok, kita putus sekarang gak.

A: Eh, kenapa?????

B: Tiga sebab;

Satu, awak ajak saya bergelumang dalam dosa utk 3 tahun tanpa akad yang sah. Tiada jaminan awak takkan jumpa saya, sentuh saya dan hal2 berkaitan. Dalam 3 tahun tu kita akan bercakap hal sia-sia tentang soal hati yang tiada berkesudahan. Nanti ada yang terluka. Saya taknak hati saya terluka. Saya pun taknak hati awak terluka.

Dua, kalau tak bersedia nak kahwin kenapa terburu-buru nak jalin hubungan? Sedangkan kahwin ni spesifiknya adalah utk mereka yg betul2 bersedia zahir batin, agamanya, ekonominya wlpn tak kaya, dan dari banyak sudut. Restu ibu bapa juga perlu difikirkan sama.

Tiga, lelaki yang beragama tahu bahawasanya ini bukan caranya. Sabar. Tahajjud byk2. Istikharah rajin2. Taubat selalu2. Muhasabah sentiasa2. Ubah slow2. Lelaki beragama takkan beri harapan palsu dengan bermain dengan perasaan, masa dan waktu. Jangan letak harapan seandainya hati tak yakin. Jgn beri harapan pada yang mudah menyerap harapan. Hati wanita ni macam gelas kaca, mudah pecah. Bila dah terluka, susah nak rawat balik. Jangan ada niat nak kahwin je, tapi tindakan ke arah itu tidak ada. Boring. Cari calon ni bukan nak cuba-cuba macam cuba pakaian. "Tak sesuai yang ni, amik yg lain lah." No.

A: Em..tp sy tetap nak awak. Dh bertahun2 tunggu awk.

B: "Mohon padaNya andai hatiku yang kau pohon." Bila dah bersedia, cuba cari saya balik. Tapi ni bukan janji atau beri harapan. Jika sy masih blm berpunya, datang mintak dengan ayah mak terus. Bincang dengan dorang. Ok, saya letak tepon dulu. Salam.

A: Wslm.

(tut tut...)


Credit: Realiti Alam Perkahwinan





psst~couple tu haram, tapi masih ramai yang ber-couple, even couple cara Islam (terms mereka sendiri, dan mungkin aku juga pernah guna..dulu la :P) sekali pun..katanya, "semuanya bergantung pada niat" entah la..Allah lagi maha mengetahui




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

9 tHis girL's lovers commenting:

qamarguyz said...

salam ziarah..
DIA bagi siapa yg layak untuk kita..
maybe itulah hakikatnya, s0 sukar nak mencari & menerima yg lebih baik..
tp dia tetap yg terbaik..
juz utk kita bukan mereka

misyamissyou said...

qamarguyz: yep :')

Woofer Storm said...

serius sy sentap skejap..hehee memang couple haram tapi orang kata benda yang dilarang itu lagi orang nak buat..ermm

#sy nak minang terus la owner blog ni..hahaaa

misyamissyou said...

Woofer Storm: aik, nape sentap? haha! sile2..eh

zulhilmi tempoyak said...

hmmm... ssh gak nk dpt keadaan camni.. huhuhu

misyamissyou said...

zulhilmi tempoyak: susah ke? urm

Anonymous said...

[p]I [url=http://www.linksoflondonbraceleted.co.uk]links of london bracelet sale[/url] can not explain to the key reason why, just because recognized brand and received well with the worldwide buyers, surly they have its qualities . Sabo is also recognized for its astounding collection of charms which are loved by women and men alike . Thomas Sabo developed their own jewellery business having a headquarters within [url=http://www.linksoflondonringuk.co.uk]links of london ring uk
[/url] the historical area in Lauf an der Pegnitz all through Bavaria . Let隆炉s [url=http://www.linksoflondonbraceleted.co.uk]links of london jewellery sale
[/url] make the bracelet first . The two traditional series of Thomas Sabo Thomas Sabo Charms Club collection of silver [url=http://www.linksoflondonringuk.co.uk]links of london ring[/url] pieces had been produced and bring fresh designs . Gold training course generally prevail, but you will find real people that pick metallic silver make a profit of decision, not [url=http://www.linksoflondonbraceleted.co.uk]links of london sale[/url] only from the cost difference . The kid隆炉s club is addition altered accumulating of [url=http://www.llinksoflondon.co.uk]links of london[/url] charms . Really, I隆炉ve bought more that one Thomas Sabo Charms on this [url=http://www.llinksoflondon.co.uk]links of london charms[/url] webpage.[/p]

Anonymous said...

[url=http://www.absorblearning.com/chemistry/article.php]sexy dress[/url]
They are at it again, the devotees of as the only, immutable, final, unassailable formula for humankind. This sect is the one which resides in the OECD, that odd grouping of 34 countries that the Organisation for Economic Co-operation and Development says includes from the world's innovative countries but also emerging countries like Mexico, Chile and Turkey and which works with emerging giants like China, India and Brazil It the aura of that Twenty-first century super-buzzword, that such a group works hard to project. The results and impacts of the OECD growth first policies are barely recognised, as rarely inside the organisation as within its member governments..
an innovator in the field of branding and merchandising


[url=http://pinterest.com/tidehats/]snapback hats[/url]
and now it entirely the normalthough i disagree with following fashion trends
The current pug can trace its ancestry back almost 1000 years to ancient China. In writings, the Chinese described this breed because the dog using the short legs and also the short head. Pugs didn't understand to Europe before the early 1500s when China started to trade with Countries in europe such as England and Spain.
Generally, toddlers eat little as when compared with adults and thus have to be fed more regularly. Feeding them on foods that take long to breakdown limits their frequency of eating. This means less of balanced diet within their bodies and thus can certainly suffer malnutrition.

[url=http://www.shinesunglass.com/]Oakley Sunglasses UK[/url]
[url=http://pinterest.com/tidehats/]snapback hats[/url]
[url=http://www.chaussuresjordannike.fr/]chaussures Jordan pas cher[/url]

Anonymous said...

[p]These days, in addition to their well-known footwear, UGG making different products . Layered inside plush sheepskin, a Ascot is also snug their home as it would be while you are running trying to take hold of the actual daytime document . The Appearance Of Classic Cheap Ugg Boots Sale Are Perfect GreatYou may wonder cheap christian louboutin that why the prices of them are so cheap . As [url=http://www.ugbootsinuksale.co.uk]ugg boots sale uk[/url] soon as quiz, you will almost automatically fail genital herpes virus treatments uncover . The top [url=http://www.ugbootsinuksale.co.uk]ugg boots in uk[/url] of the box is no longer attached to the bottom . In [url=http://www.ugbootsinuksale.co.uk]ugg boots uk[/url] the past, only the sandals can use a transparent design . Sharing a little of my experience, I can say that it is very difficult for me to find shoes that are comfy . So no matter what, [url=http://www.ugbootsinuksale.co.uk]ugg boots uk sale cheap[/url] the "in" thing for your closet this year is stylish boots for ladies, and you are sure to find a pair that is within your budget . It is always easier to make a garment smaller than [url=http://www.ugbootsinuksale.co.uk]ugg boots uk sale outlet[/url] to try to enlarge it.[/p]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails