CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Thursday, January 27, 2011

hal peribadi orang? tak privacy langsung!

salamunalaik..aku sibuk weyh!! (sibuk ke?) serammm..hari ni dapat assignment yang macam segala bapak susah la..hm..moga Allah mudahkan urusan aku nanti..

tadi borak-borak dengan housemate..cakap pasal hal peribadi..bukan peribadi kami..topik perbualan tu namanya hal peribadi ataupun omputih panggil privacy..aku pelik macam mana orang boleh masuk campur hal urusan peribadi orang lain..

contohnya, akaun facebook la kata kan..anda ada akses kepada facebook bf/gf anda tu..anda ada password akaun facebook bf/gf anda..ada ke couple macam ni? bukan ke akaun macam facebook, myspace, friendster etc. tu termasuk dalam hal peribadi?




jujurnya, aku sendiri rasa macam agak meluat dengan boyfriend girlfriend yang terlalu mengongkong sampai password facebook pun nak tau, nak check..ada siap yang buatkan akaun laman sosial untuk pasangan lagi..

haha..macam aku tak pernah kena macam ni dulu kan..dulu dia mintak aku buatkan akaun laman sosial ni untuk dia..aku tanya dia, "nanti aktif tak nak berlaman sosial ni? kalau tak aktif "membazir"..siapa yang nak manage akaun tu?" aku ke?? no no no and a big NO..aku tak campur urusan peribadi orang walaupun kami masa tu adalah satu "item"..sebab aku hormat kat dia, hormat privacy dia..

ada suami isteri macam ni ke? kes ni lain cerita la sebab dah berkahwin, sah sebagai satu "item"..tapi kadang-kadang ada juga hal peribadi yang patut menjadi hal peribadi sepanjang masa..kad bank, telefon bimbit, laptop, etc. pada aku tu semua barang/hal peribadi yang hanya diri sendiri boleh uruskan..

kalau aku dah kahwin pun,  semua barang tu akan kekal sebagai barang/hal peribadi aku..termasuk ini




tutup muka larikk!!!! i miss my facebook account..ada tak sesiapa yang nak tolong manage akaun fb aku? hehee =P


psst~ nak tukar nama fb lepas tahun baru cina..wee~~

10 more followers' blog:
http://www.resepirahsiaku.com/
http://muhcizzra.blogspot.com/
http://princessqish.blogspot.com/
http://fitri1986.blogspot.com/
http://sakura-umie.blogspot.com/
http://www.mialiana.com/
http://cintasaturasa.blogspot.com/
http://faeizxsaje2.blogspot.com/
http://babycutekami.blogspot.com/
http://puakajoran.blogspot.com/




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

9 tHis girL's lovers commenting:

mzhany said...

umm terpulang pada masing2 kan...

sesetgh tuh,
tahu semua sbb mungkin dia mengambil langkah berjaga jaga kan, mana la tahu kot2 ada yg duk goda kan. tp selalunya suami isteri la...huhu


sesetgh tu,
mmg tak amek tahu semua tuh sbb privacy masing2 kan, dia trust betol2 la suami/isteri dia kan.

semuanya berbalik pada terpulang pd masing2 punya hal la.

tapi, kalau br kekasih dah beriya nak kawal, nak tahu semua tuh, pada akak...akak tak agree la.

Payche said...

hehe...

sy mungkin pendapat yang berbeza kot... setiap orang ade pendapat masing2 kan???
hehehe

boleh ka gitu???

Syat0za said...

zai pernah buat cara camtu dlu, simpan password GF xD wakakak
dulu2 daa, zaman x matang =__="

misyamissyou said...

mzhany: suami isteri lain kak..mmg kne jage2..hehee..tp yep! terpulang pd masing2..

Payche: haha..ni mesti xsetuju..npe xnyatakan skali pendapat..leh kongsi2.. :D

Syat0za: tetttt! kantoi de gf..hahaha
ye je tu..skrg dh matang ea..hee bagus la..

dansa said...

;(

nora said...

gf dia dibayar oleh bf dia tuk jadi PA kot, tu yg dia handle semua tu


ENTRY HOT : Malaysia Boleh!

Syat0za said...

tetttttttt~! :P dulu2 lah kak, zaman kegemilangan..wakakka xD

She's retarded said...

bahaya kowt kes macam ni. bila dah clash macam2 ex boleh buat

misyamissyou said...

dansa: kenapa??

nora: haha..gila kaye gf dia? um..gf dia tu sape?hee

Syat0za: haha! skrg zaman ape? zaman kegelapan kah?? =P

She's retarded: tau xpe..mane tau dia jual gmbar..sebar fitnah ke..ishh mintak simpang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails