CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Friday, January 28, 2011

perut krem~~

aww..sakitttt! terbaring atas katil je pagi tadi..tak masal tak pergi kelas..habis la attendance aku.. =(

salam semua..ye ye pagi tadi tak pergi kelas sebab keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan..1 kelas je hari ni..jam 1100..sakit apakah? mula sakit jam 0915 macam tu..kalau awal sikit sakit mungkin la boleh pergi kelas..

selalu macam tu tau..contraction terjadi je aku tak boleh nak bangun..haha..macam contraction nak bersalin je kan..macam tu pun dah tak boleh bangun, macam mana aku nak beranak nanti?? serius sakit! tak tipu...

dah la cuaca sejuk semacam je..ni pun contraction tak habis lagi..ubat? tak nak..tak nak ubat! aku tak suka ubat..jadi, terpaksa la layankan sakit tu..walaupun aku ni jenis tak tahan sakit..nak buat macam mana..mati pun sakit jugak kan...






aku rasa aku kurang bersenam la..bukan kurang, tak bersenam pun..kat kolej ni tak la..kalau kat rumah aku rajin jugak naik basikal, naik treadmill..lama sudah tak joget jogging, lari-lari..huhuu..rindu waktu itu..

so kat sini nak kongsi cara aku melegakan period pain/cramp ataupun senggugut:

1. buat la air panas eg: milo, teh ataupun air masak panas biasa dan minum
2. tuam tempat sakit dengan botol/mug panas (pastikan beralas)..kalau ada heating pad lagi bagus..
3. kalau tak boleh bangun langsung, capai la seterika/iron tu, pasang kat plak, panas kan kepada suhu yang sesuai (tidak terlampau panas) letak la atas tempat sakit berserta alas..nanti melecur pulak..
4. kalau dah tahan sangat..amik la panadol..
5. lebih selamat jumpa doktor daripada amik panadol..

huhuu..aku selalu buat 1 sampai 3 je..heee..yang ke 4 memang out la..haha

10 lagi:
http://fadilahamdan.blogspot.com/
http://sudirsuichi.blogspot.com/
http://storymoryerma.blogspot.com/
http://artnishaway.blogspot.com/
http://www.wanda2u.com/
http://www.smkrmm.edu-my.net/
http://bellasuke-berbelog.blogspot.com/
http://www.keretagentwo.blogspot.com/
http://zaifull.blogspot.com/
http://fuzriown.blogspot.com/




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

9 tHis girL's lovers commenting:

Cik Cinta Si Hawa said...

thanks, kak untuk tips tuh.. hihihi...

mzhany said...

ha, tang iron tuh hati hati yer misya...tak pasal2 lekat parut pulak...

misyamissyou said...

Cik Cinta Si Hawa: welcome :)

mzhany: hehe..penah kak..sampai merah..rupenye kain batik buat alas dah lari ke mane..tp xde parut la..hee

LiFe KaMi said...

tips berguna utk yg period..:)

AiDa AzRyN said...

biasanya lau senggugut jgn biasakan diri makan ubat.. aida pun lau senggugut,aida xmakan pun ubat.. letak minyak angin je.. hehe..

d_LA said...

huhuhu..mmg camtulah dla tiap2 bulan..terpksa tln pain killer kalo x mmg xleh nak jln..wuwuuu..take care yunk ^__^

misyamissyou said...

LiFe KaMi: XD

AiDa AzRyN: yup..xpnh pon makan ubt sbb senggugut..lupe lak nak tambah myk angin..hehhee

d_LA: uh..pain killer doktor eh? agak seksa la..kne baring..tahan sakit..perghh..

~NajiLaA~ said...

haha...ramai btul org buat post psl period pain hari ni. :D

misyamissyou said...

~NajiLaA~: hehe..entry ni dah lame dah :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails