CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Monday, June 4, 2012

putih salji dan pemburu

salamunalaik..dah lama nak up ni sejak balik daripada MBO hari sabtu lepas tapi hari ni baru up..hehee..tiba-tiba nak pergi tengok kat MBO terminal 2 seremban..huhuu aku dan housemate memang aim nak tengok Snow White sebab hari jumaat lepas kami tengok Alice in Wonderland kat tv3..mood fairy tale je kan..

pelik kan? Snow White and the Huntsman..selalu Snow White and the Seven Dwarfs..versi kartun punya..versi orang mesti la nak romance cintan cintun kan? huhuu siapa yang minat fairy tale sila pergi tengok cerita ni..cerita ni mula macam mana permaisuri ni dapat ilham nak namakan Snow White yang cantik, rambut hitam bla bla bla la kan...tak lama selepas Snow White dah besar sikit, permaisuri mati..raja pulak kahwin dengan perempuan lain..nama Ravenna..Queen Ravenna ni cantik jugak..pandai produksi filem amik pelakon..huhuu


siapa Snow White? ni yang berlakon dalam Twilight tu..Kristen Stewart


jadi, ada la adegan "Mirror mirror on the wall, who's the fairest of them all?" cermin tu cakap la Snow White..Ravenna pun geram la nak bunuh Snow White kan..dah macam cerita Harry Potter pulak rasa sebab yang bunuh mesti Queen Ravenna atau Snow White yang bunuh, satu sama lain..atas kebongokan adik Queen Ravenna, Snow White terlepas daripada kurungan dan melarikan diri ke Rimba Gelap(?)..Queen Ravenna pun upah Huntsman (pemburu) untuk tangkap Snow White..tapi pemburu tu baik la jugak..maka terjadi la pengembaraan Snow White melintas Rimba Gelap dengan si pemburu..


alahh aku malas la nak cerita panjang..plot twist-nya dulu masa kecik Snow White ada berkawan dengan anak Duke, William..tapi Willian terlepas daripada Queen Ravenna..dah lama la tak berjumpa katanya..rupanya dalam diam si pemburu macam jatuh hati pada Snow White..bukan William adehh

okay ada babak makan epal dan Snow White pengsan tu, ada orang kerdil angkat Snow White tapi tak jatuh pun! aku geram di situ ye..Snow White bangun balik bila si pemburu kiss Snow White..adehhh dah macam sleeping beauty je dah..lagi, Snow White ikut berperang dan dapat bunuh Queen Ravenna..versi kartun aku tak ingat ending macam mana..

keseluruhannya, best! 7/10 aku bagi untuk Putih Salji dan Pemburu




psst~ forgetting him is not as easy as knowing him..willing him to go is a lot tougher than the second you wanting him at the first time :(

MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

4 tHis girL's lovers commenting:

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

wahhhh syoknya dia dpt tgok...huhuhu sy jgk kena hbiskn exam dulu bru leh tgokk... rsa cam nk hbiskn exam jer cpt... pastu lari2 anak ke panggung tgok citer ni..wawawawawa...

mzhany said...

alaaa akak tak tgk lagi. MZ akak taknak tgk aahhh menciiii. dh byk kali ajak tgk...

misyamissyou said...

Ahlam Miera Shafie: hehek abis exam serbu panggung wayang! gudluck! :D

mzhany: alololo xpe kak MZ akak sibuk kot..next time ajak lagi..mase tu pilih movie romantik kak..hehe

Liza Razak said...

saya x sempat tgk lagi movie snow white ni...nak kena tgk jugak ni !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails