CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Friday, June 8, 2012

saya budak pandai??



salam jumaat kawan-kawan..sedang berusaha menghabiskan membalas jejak..sibuk sampai rasa tak boleh bagi komitmen kat blog..dulukan mana yang penting la kan..sibuk dengan pelajaran tak apa kan? kalau sibuk benda lain, payah la nak jadikan alasan..haha maklum la, susah sikit jadi budak pandai kat sekolah ni..eh ye ke budak pandai?

tahu tak nak pegang title "budak pandai" ni berat? zaman sekolah, cikgu la suka panggil budak pandai..mungkin untuk beri semangat kepada si budak pandai dan kawan-kawannya..yang betul-betul pandai tu lain la kan..kacang aerobik je jawab soalan periksa..huhuu

aku? sekadar dapat 2-3 A je kalau exam..tu pun dah syukur alhamdulillah..bukan tak pernah berusaha cuma mungkin kurang berusaha..kalau lebih sikit usaha tu mesti berderet A dapat kankankan? setakat PMR boleh la..alahai budak perempuan ni..tahu tak, zaman sekolah aku banyak silap buat keputusan, silap perhitungan, silap segalanya..

lepas PMR, minat aku ke mana, belajar pun entah ke mana...aku minat elektrik..suka sangat pateri papan elektronik..berbanding dengan kawan-kawan lain, cepat je siap kerja memateri..aku minat kemahiran..aku minat biologi, suka baca pasal sistem badan manusia..aku minat pelajaran agama, suka tahu tentang hukum dan sebagainya..boleh mohon masuk sekolah teknik amik elektrik, boleh terus ke SBP tu sambung kedua-dua aliran agama dan sains

tapi, yang dipilih stay di sekolah harian tu..lepas SPM, macam-macam jugak tawaran belajar..ipta dan ipts, universiti itu dan universiti itu, kolej ini dan kolej itu..tapi yang dipilih, stay di sekolah harian itu..lepas STPM, tiada tawaran ipta, yang banyak cuma ipts...alahai kesian budak perempuan ni..boleh je buat rayuan tapi tak buat..ego??? astaghfirullah..

sekarang, tahun akhir, semester akhir..aku sibuk dengan projek ni..pointer? boleh la..tapi nak dapat sijil ijazah kelas pertama sangat susah..tepuk dahi setiap kali dapat result..aku berada di kelas kedua atas je sekarang ni..orang kata swasta senang dapat result bagus, tapi bukan kolej universiti aku..bukan kalau anda amik ijazah sijil luar negara..nope nope nope..

doakan budak perempuan ini berjaya? :')


psst~ 




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

9 tHis girL's lovers commenting:

Syat0za Zai said...

haih budak pandai ini.. :P
akak ke buat gambar tu? terima kasih utk itu :D ehehee

Mra Mastura said...

akakk buat quotes ni ke akak? :')

hehe gudluck!! dah dah esemennn! hewhew

~~oOpEt~~ said...

insyAllah boleh tu :)

Nora Karim said...

hello budak pandai... :D

moga terus berjaya dalam hari2 yang mendatang... :)

jgn pernah menyesal dengan jalan yang dipilih... kerana itu semua ketentuan Allah...

aisya said...

amin.. insyaAllah kalau ade usaha.. =)

Beckhrooy said...

semoga berjaya ^^)

Cik Kay Jue said...

sama la kita...
suka entry ni.. :)

apa2 pun good luck do ur best to be the best yeah? >_<

shera haifa said...

gud luck.. moga berjaya..

Tinta Lana said...

Salam.

Entry ni sgt mengingatkan kita ttg istilah 'budak pandai'.

Memang, kita perhati..tak best mana..bnyk tnggungjwb n harapan yg kena pikul bila pegang title tu..huhuhu

#Misya, jemput singgh 'rumah baru' lana ya :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails