CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Saturday, April 21, 2012

kapal perang | Battleship

assalamualaikum..lama dah tak buat entri movie..last entri movie, Harry Potter..satu lagi genre war dan action..huhuu fine, tak ramai perempuan yang suka filem-filem perang..aku suka sebab aku minat..hey, dalam filem Battleship ni Malaysia disebut ye..bangga jap

mula tu janji dengan adik nak tengok sama-sama, tapi sebelum balik segamat hari tu, member dah ajak tengok, tiket free dia belanja pulak kan..bila balik segamat, layan 1 round lagi..2 kali tengok kat wayang!! memang tahu ada risiko aku nak menangis tengok cerita ni..cerita ni tak sedih tapi...sebab berkaitan dengan navy kot..nasib baik beli pop corn besar..nak nangis aje sumbat pop corn banyak-banyak..haha..nak nangis part majlis, navy pakai baju putihhhhh!! 



ni, Captain Stone Hopper (Alexander Skarsgard), abang Alex Hopper..kapten kapal ni mati..sedih jugak la, sebelum kapal USS Sampson dia berkecai, dia keluar deck, pandang dengan muka sayu kat Alex adik dia..hurmm :( sumbat pop corn lagi time ni..haha


nah amik muka hero Taylor Kitsch (Lieutenant Alex Hopper) dengan Rihanna (Officer Cora Raikes)

erm, jadi bila kapten destroyer USS John Paul Jones mati kena bom, si Alex tu la amik alih kuasa..kena bagi arahan semua..dia pulak tak berapa nak reti bagi orders, kurang berdisiplin bagai..tapi terpaksa jugak..lepas tu terpaksa selamatkan kapten Jepun, Nagata sebab JDS Myoko pun dah berkecai..mereka teamed up dalam USS JPJ..ada satu scene Hopper dengan Nagata main Battleship Hasbro..haha ok bukan, nak lawan alien tu la..scene favvy tu..

so hero sebenar "Battleship" ni apa? ye bukan siapa tapi apa..hero Battleship USS Missouri, battleship yang dah dijadikan muzium..aku tak nak cerita, anda tengok sendiri, aku rasa ni lebih baik daripada Transformers dari segi action dan benda alien pelik tu..cuma tak faham apa tujuan alien tu musnahkan pangkalan udara dan jalan raya, tak ada motif langsung..tunjuk kuat ke apa?

filem ni aku bagi 8/10



psst~ rindu gila nak cakap dengan dia pasal kerja dia, navy :')

MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

18 tHis girL's lovers commenting:

TiraPengemis said...

cte nie best!!! da tgk...hehehe

Detective Fiqa said...

nakkkk tengokk!!!! :(

misyamissyou said...

TiraPegemis: kan? hehehee

Detective Fiqa: jom gi ngan akak, 3 round..nak?

Mra Mastura said...

kan? ak pn pelik si alien ni nape ttbe2 nk hancurkan bnde2 yg dy nmpk merah2 tu. -.-

Syamira Yahya said...

wah seronoknye dpt tngok battleship. .
jeles ni x dpt tngok lg. .hehe :D

mizz RFL said...

aku pun da tgk 2x citer ni.. mmg lg best dr transformers huhu.. yg aku taw, dia musnahkan jln raya nk biarkan kereta2 tu musnah.. dia musnah kn kereta sebab dia anggp enjin kereta tu macam senjata yg leh mengancam nyawa mereka..

mirmashi94 said...

macam besh ! hehe . eh , comel laa . nak nangis , sumbat pop corn <<< okayy , ayat bodek . haha :D .

saharinasaharudin said...

mmg best!after tgk cite ni trus adore ngn navy.kihkih :D

Muttallif said...

Nampak iklan macam seperti best...mungkin akan cara masa untuk menonton film kapal perang ni.

Encik Atan said...

mcm best jer?best ark?

Tinta Lana said...

Assalammualaikum..

Aduhai..sorg lgi uat review Battleship..hurmm, nmpknya, memg kena tgk dlm wktu terdekat ni,hehehe

Aida said...

Aku dah tengokkkk! Best gilaa! Hee~

misyamissyou said...

Mra Mastura: menggila bende tu kot..ttbe je..huhuu ade la tu deleted scene..hurm

Syamira Yahya: huhuu meh tengok sesame..3 round XD

mizz RFL: oh gtu ke...ceh..ngade betul..mengabihkan boreh je

mirmashi94: haha nak ape sebenarnye ni? huhu terus terang aje deyhh..xyah bebodek :P

saharinasaharudin: huhuu kite adore lame dah navy :)

Muttaliff: haa cari la mase..xrugi rasenye lau tengok..dgn sound efek best..boleh terkejut kejung dlm wayang hehehe

Encik Atan: best ah bagi 8/10 tu haa

Tinta Lana: hehehe tengok jgn tak tengok..hehe

Aida: kankankan? hehehe

aisya said...

aigooo.. nak download la nnti.. huhu

Woofer Storm said...

osmate dah download,tapi sy takde masa nak tgk lagi..bz bz bz..tu je mampu untuk menghuraikan keserabutan yang ada..

#tuhan sentiasa ada.

misyamissyou said...

aisya: donlodd!!! best! hehe ni nak donlod gak nnt nak tgk lagi XD

Woofer Storm: bz apekah? buat2 bz ea? Dia mmg sentiasa ade

caliph shuriken said...

klau tgk movie genre sedih.. maybe awk sumbat pop corn non stop kn, hikk...

misyamissyou said...

calip shuriken: haha ye kot..wakaka..dak ni susah ngis movie genre sedih kalau xde kena ngena ngan diri sendiri..eh :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails