CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Thursday, April 26, 2012

bila hujan...

salamunalaik! hari ni hujan lagi..selesema sebab berhujanan sebelum cuti study week tu on and off..hurmm..ni entri scheduled..busy sikit petang nih


bila hujan, cepat-cepat lari ke tingkap
sebab nak sedut bau sedap..bau hujan..bau panas bumi

bila hujan, suka main tadah air hujan yang turun dari atap rumah dalam tapak tangan
uji kepantasan katanya

bila hujan, rela tutup payung, rela basah, rela sejuk
hati rasa comel haha

bila hujan, pelawaan menaiki kereta ke kelas ditolak
sebab budak perempuan ini suka hujan

bila hujan, rasa sejuk air hujan dirasakan di setiap inci kulit
rasa macam kena urut

bila hujan, kasut basah lencun
suka sangat main lopak air jernih..lepas tu tergelincir jatuh...malu

bila hujan, kadang-kadang ada guruh dan petir
cepat-cepat duduk kat sudut..kening berkerut..takut

bila berhujanan, risiko mendapat sakit kepala, selesema dan demam itu pasti ada
tapi semuanya dah ditulis di Lauhul Mahfudz kankankan?

bila hujan, tiba-tiba mahu jerit namanya kuat-kuat
biar dia tahu, biar semua tahu setiap hari, setiap masa, setiap detik hati ini rindu

bila hujan, aku merapu..




psst~ man jadda wa jada, wa man zara'a hasada kan? penat ni menelaah..huhuu


MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

20 tHis girL's lovers commenting:

S..U..D..@..I..S said...

bila hujan mandi hujan..balik rumah kena tibai...

Koding said...

Ajis!! Ramli!! Sudin!!
Jgn main ujan...
Nanti demam...

Woofer Storm said...

bila hujan ku carut nama mu^^

Detective Fiqa said...

"hujaann~~ yg turun bagaikan mutiaaraa " err #tibe tibe ehehe

Encik Atan said...

haha..comel ke?

Aisyah Ahmad said...

bila hujan rasa nak tidur..erkk??

nulhazwany abdul malik said...

wktu duk kt matrik , seronok sgt bila hujan. mcm tak penah jumpe hujan. haha. ^^ rindu time tu

xila riston said...

bila hujan, aku merindui matahari ececece

purplekyu^_^ said...

bile hujan sy pon suke mandi hujan^^

misyamissyou said...

S..U..D..@..I..S: hehe dgn ayah ke? garangnye.. :P

Koding: hahaa pendekar bujang lapok..

Woofer Storm: mmg suke mengarut eh?

Detective Fiqa: eh eh dia nyanyi la.. :P

Encik Atan: haha ntah :P

Aisyah Ahmad: hehe pon bolehh..sedap tdo hehe :D

nulhazwany abdul malik: hehe biase la..zaman kanak2 ribena :P hehe

xila riston: ececehh matahari..sapekah itu?

purplekyu^_^: geng la kite ^^

Norzatul Nabihah said...

suke hujan..tapi xley mandi..nanti deman..hee..da follow u..hope u follow me back..=) http://prettyfairy-blogspot.blogspot.com/

misyamissyou said...

Norzatul Nabihah: heee yep..nanti sakit..dak kecik tak leh men ujan haha :P

afzalsukasuki said...

bila hujan.. baju aku basah *terlupa angkat baju kat ampaian :P

aisya said...

suka bau hujan yg fresh.. hehe.. tp kalau kat bandar ni hujan yg tercemar.. xsuke.. huhu

aisya said...

suka bau hujan yg fresh.. hehe.. tp kalau kat bandar ni hujan yg tercemar.. xsuke.. huhu

Cik Kay Jue said...

bila hujan ada best dan ada yang tak bestnyer.. :)

umUMRA said...

cni pon hujan juge..:(

Syat0za Zai said...

bila hujan.. bila mau hujan hah? :P

Botak said...

bila hujan., malas nak pi kelas., tido lagi syok..

misyamissyou said...

afzalsukasuki: hahaha angkat!!

aisya: huhuu biase la..bandar mmg gtu

Cik Kay Jue:yep..kalau lebat sngt banjir n lain2.. :)

umUMRA: rahmat tuhan :)

Syat0za Zai: hahaha nak hujan sangat ke?

Botak: haha syok tdo bile hujan..sejukkk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails