CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Monday, April 9, 2012

Pilihan | Option


"satu atau dua, pilih aku atau dia yang engkau suka"

assalamualaikum..ni bukan entri lirik lagu..bukan..bukan juga pasal lelaki ataupun cinta..ini tentang keutamaan..tahu tak kenapa aku suka barang-barang aku ada satu jenis je? sebab ni la..sebab kena pilih..tapi entri ni bukan tentang barang..tapi tentang aku..kalau aku tulis pasal orang lain, sah-sah aku kena bash, orang benci dah sebagainya kan?

sakit bila diri ni diletakkan dalam OPTION hidup seseorang, sedangkan yang menjadi OPTION ni letak dia kat tempat pertama..(sila jangan kaitkan dengan lagu carta hati, aku tengah sedih membara ni..sedih ke marah?) sakit bila orang cari kita sebab nak pinjam barang, kereta, telefon etc. je?? kita jadi sangat-sangat penting bila orang nak sesuatu daripada kita..

pengajaran bermakna dalam hidup hari ini,
jangan jadikan seseorang itu keutamaan bila orang tersebut hanya meletakkan anda sebagai salah satu daripada pilihan-pilihannya..sakit!

kita selalu buat tuhan kita macam tu kan? bila susah baru tadah tangan mohon pertolongan, selama hari ni tak pernah nak ingat Dia pun..

miss him..badly

psst~ merajuk lagi....kali ni tak tahu nak berapa hari..1 hari? 1 minggu? 1 bulan? 1 tahun mungkin


MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

11 tHis girL's lovers commenting:

Mra Mastura said...

biasalah manusia mcm tu -.-"

huhu..kdg2 kene tahan hati aa nak letak org tu as priority. huhu

Hana Shiro said...

aku paling tak suka dalam situasi kene buat pilihan -_-

Detective Fiqa said...

yoshh janganlahh. dah lahh fiqa bulan ni bulan last :(

::okay.kaka ckp je sapae tu. mehh saya karatekan dia. err.
sy pon tak suka org mcm tu.
dia carik kite time dia susah.

misyamissyou said...

Mra Mastura: yep..seb baik hati aku ni kental semacam haha :P

Hana Shiro: tau xpe..malas nak pk nak kena pilih mane..

mirmashi94 said...

kalau kena pilih memang payah . tapi hakikat hidup , setiap hari kena buat pilihan .

say to easy=) said...

Tht true..bab pilihan nie la ase wt diri stress...tapi kalo xde pilihan bukan kehidupan.btul tak? P/s:blog dh update.sori la skrg musim bz:D

Cik Kay Jue said...

biasa la tu.. susah nak cari orang yang betul2 menghargai kita sebagai teman dan bukannya menganggap kita ni kawan spare! huhu..

sabar ea.. dugaan Allah tu.. :)

Encik Atan said...

bukanku pinta lahir kedunia~
tidakku pinta kacak begini~
tidakku minta kasih dan manja~

misyamissyou said...

mirmashi94: yep..kena pandai buat pilihan yg tepat

say to easy=): xsuke memilih..huhuu hehee saje je, buat yg penting dulu :)

Cik Kay Jue: nak buat cm ne kan..for benefits je..habis madu sepah dibuang.ermm..sabar je la..

Encik Atan: hahahaha untung la lahir kacak.. ^_^

caliph shuriken said...

kwn yg btul2 bole panggil kwn mudah kira dgn jari, huh...

misyamissyou said...

caliph shuriken: betul! susah sangat nak cari kwn gtu..hmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails