CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Thursday, August 12, 2010

insan macam ni ada tak?

salamunalaik..macam mana puasa hari ni? seronok ke tak..hari ni nak kongsi sesuatu(entry ni saje suka-suki, kalau betul ada cepat isi borang..hahaha! :P)..nak tau insan yang ada ciri-ciri macam di bawah ada tak kat Malaysia ni..insan yang dimaksudkan lelaki ye..oh..kira macam lelaki idaman aku je ni..hehehee..

okay..aku mula ye(erk???)..lelaki idaman..huhuuu

1. mesti rambut pendek..serabai la(maaf ye yang berambut panjang) bukan apa, nampak tak kemas...for me, it's so not cool at all..
2. tak rendah dan tak tinggi..tinggi sikit 3 4 inci daripada aku sudah..kalau sama tinggi nanti aku tak boleh pakai heels..hehee
3. sentiasa berpakaian kemas..lagi bagus, kalau dia pakai selekeh pun, di mata aku tetap kemas..hahaha..ada lelaki macam ni tau!
4. have a clean shaved face..maksudnya, tak ada misai dan janggut..nampak kemas dan elegan(cewahhh!)
5. kulit cerah(wah..macam aku cerah sangat je) bukan apa, aku memang tertarik dengan lelaki kulit cerah la..tak tau la kenapa..tak cerah, kulit warna macam aku(berangan kulit cerah) pun diterima..hehee
6. wajah sedap mata memandang..kalau handsome tu bonus la kan(bajet aku cantik pulak kan..sila muntah!)
7. mempunyai sepasang mata yang ada 'WOW' pada pandangan aku..ni susah cari ye..sangat susah..hmm..sebab biasanya aku suka seseorang lelaki sebab mata dia cantik..


comel kan budak berdua dalam gambar ni..hehe..okay, yang kat atas tu macam sifat fizikal je..yang tak berkaitan dengan fizikal yang kat bawah ni..

1. taat perintah Allah dan rasul..kalau buat silap sikit lepas tu dah bertaubat tak apa sebab semua orang buat silap..aku pun bukan sempurna..
2. bertanggungjawab..mesti la kan..kalau tak bertanggungjawab memang tak payah jadi manusia..manusia tak lepas daripada perkara tu..
3. baik, tidak mengongkong dan memahami..nak aku ulas ke?
4. tidak panas baran dan boleh diajak berbincang..sebab aku panas baran sikit..nanti kalau dua-dua fire up tak tau la macam mana..tak nak la gaduh-gaduh..tak larat..lelaki kalau panas baran memang selalu angkat tangan kat perempuan..dayus okay! DAYUS!
5. tak jiwang..haha! tak nak la bahasa bunga-bunga semua tu..romantik halus, yang tak nampak tu..maksud aku, kalau ye pun lelaki tu nak romantik, cakap bahasa yang biasa sudah..
6. seseorang yang aku berasa sangat selesa bila bercakap hal-hal private..ni pun susah nak cari..hmm
7.yang paling penting, jujur, ikhlas dan setia...aku tak boleh terima la penipuan dan poligami..sedeyh.... :(

bila baca balik 7+7(kenapa 7 ek?) kat atas tu..kenapa hampir semua ada pada DIA???? da** it la!! mencik betul.. :( okay..kalau ada insan macam yang aku cakap kat atas ni..hahaa! sila isi borang..okay tipu jek..ni untuk suka-suka je okay..heheeee





MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

12 tHis girL's lovers commenting:

Cik Bee~! said...

wahhh..manyaknye yg die suke tntng c die..hek3x..

misyamissyou said...

cik bee..ni ciri lelaki idaman je..hehee..si dia pernah ada semua ciri ni tapi dia dah tak de dalam hidup sy.. :)

Hamli Sanai said...

i luv no. 7~~ :))
nnti insya Allah akan jumpa, tapi kene redha sebab bukan apa yg kita nak kita akan dpt. Semoga berjaya~~ :))

misyamissyou said...

en.Hamli Sanai, hehe..suka no 7 ea..bkn sng en.Hamli, nak cari yg betul ade mcm ciri2 tu..dah jumpe dulu, tp tu la..kekurangan yg xdpt nak diterima hati..nak buat mcm mane kn..

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

mimie...
some of list tu ad gak y Qaseh suke + sama ngn si dia dulu
terutamanye mata dia...
sob2...
:(

misyamissyou said...

hmm :( qaseh..dah la susah nak cari..sangat susah..kirenya payah nak suka orang ni..skali suka dia buat mcm ni kan..

xpe la..ade la tu tuk kita..lom jumpe je..jgn risau..lagi besar WOW tu..hehee

MyraLove =) said...

pergh..hmmm..macam same jer..sejak dua menjak ni pun asyik pikir + membahas perkara y macam nih..haihhh..adakah daku semakin matang...ekekek

misyamissyou said...

myra, eh same ke? kena berebut ni..hahhaa

matang la tu..dah sedia nak ada steady bf..wahh..steady okay...hehee

unGu said...

janganla menolak poligami. ianya hanyalah satu pilihan tapi bukan kewajipan. tiada alasan untuk menolaknya. maaf

misyamissyou said...

unGu, sebab 1 pilihan la perempuan pilih untuk tidak berpoligami..ni bukan soal menolak sbb hukum pn membolehkan lelaki berpoligami..dah kalau nak poligami, tp jujurnya xde..pmpuan mane yg nak?? maaf juga.. :)

MyraLove =) said...

berebut2 jom..ahaha
t kalo misya dah jumpe..gtau myra
bleh wat ptandingn rebut
sbb myra pun tak jumpe lagi calonnye..
ececey..blm matang la nih kiranya..ahaks!

misyamissyou said...

eh..tidak!! xmo rebut..heheee..t payah nak menang..ehehe..blm jmpe mknenye lom matang ke..oh tidak...bile nak matang ni? :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails