CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Sunday, August 22, 2010

jom cerita pasal nama..heheee

hyep!! selamat petang..okay, hari ni nak cerita pasal nama aku..huhuu..

 

al-kisah masa baru lahir..ayah aku nak namakan aku..adoii..kenapa la ayah pilih nama Rabitah/Rabithah ni..eh tapi boleh panggil Ruby ek...hehee...tapi aku tak suka nama tu pada diri aku..tetttt..aku tak cakap aku tak suka nama tu ye..kononnya la kan, ayah nak kekalkan huruf "R" dalam keluarga ni...tapi ibu cakap, tak nak la letak nama tu, so ibu bagi nama aku.........hehee..macam kat gambar atas tu la nama aku...ditambah pulak kat depan "Nur"..
cun tak nama aku?? okay, aku tau ramai...beratus-ratus orang nama sama dengan aku...tapi aku mempunyai satu sifat yang pelik lagi tidak boleh dicontohi..haha..aku tak suka orang yang sama nama dengan aku..kalau boleh aku tak nak kawan dengan orang yang sama nama dengan aku langsung..hahhaa..JAHAT TAK?? huhuu..tak ada la, cuma bila tau orang yang sama nama dengan aku, first impression aku terhadap orang tersebut negatif..maaf ye..tapi bila dah kenal okay kot..(setakat ni memang aku cuba menjauhkan diri dari orang yang sama nama dengan aku..HAHAHA!!)
hmm..bukan apa, kalau berkawan nanti nak panggil apa? pelik je nak panggil nama sendiri..daripada nama aku tu, timbul pelbagai panggilan: mie, mimie, mia, miak(ibu la.. siapa lagi..waktu gurau senda..ehehee) dan mim..ek..ada lagi ke? ibu selalu panggil mimie, mia, mie dan miak (damn aku tak suka panggilan ni..geliiiiii!!!) ayah pulak, mimi atau mie je..kawan-kawan, mimie...hehee..tapi panggilan yang aku paling suka : Syamimi..kenapa?
sebab tu la nama sebenar aku..aku suka orang panggil aku dengan nama sebenar dan aku pun suka panggil orang dengan nama sebenar/nama penuh...dan kerana masa kita di padang mahsyar pun, kita dipanggil dengan nama penuh..nama pun satu doa jugak..afdal kan??
nama aku maksudnya um...sebenarnya terdapat kekeliruan dalam maksud nama aku..haha..maknanya kesayanganku ataupun keharumanku..hurm..tak tau mana satu betul..walaupun aku belajar bahasa arab tapi maksud nama sendiri pun kurang pasti..tapi dua-dua pun hampir sama je maksud...kategori SAYANG sayang darling darling honey sweetie cupcake sugar fragrance jugak..hehehee...see, sebab tu aku suka orang panggil aku dengan nama sebenar..bila orang panggil "Syamimi..." macam terdengar, "sayangku..." atau pun "my love..." hehehee..sila abaikan..
hmm..tiba-tiba teringat ada satu lagi nama panggilan daripada nama aku tu, 'sya'..but it's already a history..ada kisah sedih di sebalik nama panggilan tu..okay, tak nak sedih sedih..badan tak kurus pahala puasa yang kurus nanti..nama yang aku guna kat blog ni pun termasuk dalam kisah sedih tu...misyamissyou..sebenarnya aku terbalikkan je 'syamimi' tu jadi 'mimisya'..tapi tak sedap pulak..aku letak je 'Misya'..dan nama tu dah jadi identiti aku dalam alam maya internet ni..
dari mana datang misyamissyou? daripada seorang rakan forum berbangsa asing..dia cakap, macam nak sebut Miss Ya(miss you) so aku sambungkan je misyamissyou...yang kisah sedih tu tak payah cerita la ye...hmm..
apa apa pun..terima kasih ibu sebab bagi nama sedap macam ni(sedap ke tak sebenarnya ni?)..hee..nasib tak Rabitah..kalau tak blog ni jadi kepunyaan RUBY...geli i nyah! tak sakit pulak hati i u! (ala-ala nabil raja lawak)
hehee..anda pembaca, ada kisah disebalik nama anda??

 
MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

5 tHis girL's lovers commenting:

Sunshine said...

hehe adik..kak sue dulu kn parents nk letak delaila..(my big sis's name is diyana) so D-D la kn..skali dtg grandma..ha amek kau..terus jadi suhaila..hahahha
wat a story..kelaka kn?RUBY? ;p
ok2 sorry

cik plankton said...

cik syamimi...
sy tak tahu kisah sebalik nama sy sbb xpenah tnya mak 0r ayah..
mksud nama saya
kegembiraan=farhana..hee

selamat bertrwikh..

misyamissyou said...

kak sue, hehe..memang klaka pun..tak dpt dibygkan nama ruby..haha..wah delaila tu nama best..hehe..suhaila pun sedap namenye..

cik farhana, cuba la tanye parents..entah2 ade kisah disebaliknya ke..boleh cerita kat anak2 cik farhana nanti..hehhee

iszieylyanziy said...

hehee,,syamimi rupenye,,patotlah lily panggil mimi,,ngee,,,,nak pggil mimi gak,,tp ingtkan nme misya ke ape,,ahahah

misyamissyou said...

is: hehhee :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails