CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Thursday, August 26, 2010

Laptop/Komputer anda Lelaki ke Perempuan?

hehee..saya dapat ni daripada blogger azwandy muhamad dan dia pun dapat daripada blogger lain, wan gerrard..credit and thanks to both of them..


okay..saya dah buat..dan lappy saya berjantina perempuan..haha..berdasarkan suara yang keluar la..nak cuba??

buka 'Notepad'
copy and paste semua di bawah ni, (Ctrl+C) untuk copy..


CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


lepas tu save as, letak nama file i love u.vbs dan save. Keluar kemudian cari semula file tadi di tempat anda save i.e. Documents, Desktop etc..klik file tu..nanti ada suara keluar..suara lelaki ke perempuan?

perkataan 'i love you' boleh ditukar kepada 'i miss you', 'i like you' atau apa-apa je perkataan yang anda nak letak tapi kena save atas perkataan yang sama..jangan lupa tambah .vbs kat belakang ye..

hehee..selamat mencuba dan selamat berbuka.. :)






MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

17 tHis girL's lovers commenting:

Photosnap Production said...

wah
menarik
minx izin post kat blog saya jugak bole?

misyamissyou said...

amik la..sy pn copy drpd org..xmintak izin lak tu..hehe..tp sy dh creditkan org yg post ni sblm sy..hehe

Photosnap Production said...

hehe
tengs ye

mAsHiMaRo said...

huhuhu..
laptop ku beetina..jeng3..

DiNa-DiaNa said...

yer???
dina nak try jugak r...
meletop sy gugirl tau..

hehehhe..

DiNa-DiaNa said...

ayok syg...
cmne nak tukar jantina die ne???
hahahhaha...

suare kuar garau semacam je ne..=P

misyamissyou said...

Photosnap Production, welcome.. :)

mAsHiMaRo, hehee..memang biasa gegel kot..cam ramai je yg gegel nih..

DiNa-DiaNa, aik..dah bertukar ke..mule gegirl..tetiba garau plak ye..hahaa..nak tukar tak tau plak..heee

LiFe KaMi said...

suara perempuan tua macam garang jer..huhu

milimilo said...

wah menarik.xpenah tau pn laptop ni ada suara.hahah.xnak ah try.skrg dh ltk nama lelaki kt dia.kang kua suara pmpuan,kecewa dia. ;D

misyamissyou said...

LiFe KaMi, heehee..

milimilo, lorh ye ke..hehee..xpe..kalau terase nak try..try la.. :)

-telordibasuh- said...

bile clik je ade aweks say
i love telor hahhaa

misyamissyou said...

telor, suke la tu..hehee..naseb aweks..kalau lain cm ne..heee~

BisKut ChiPmOrE said...

lappy saya jantan la

misyamissyou said...

BisKut ChiPmOrE, wah...mesti sayang habis ngan lappy tu...kan? :D

Irwan Nemoto said...

macam suara orang Uganda je yang kuar.. hahaha :D

aku chun said...

wah! laptop sy jantan laa..

misyamissyou said...

Irwan Nemoto, ye ke? hahaa...garaunye.

aku chun, hehee..pas ni leh bagi name sbb dh tau jantan ke betina..huhuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails