CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Friday, November 4, 2011

D - Dutch-Lady

salam hari Jumaat! hari ni huruf D pulak..macam kat tajuk Dutch Lady...macam jenama susu kan? haha memang pun nak cakap pasal susu Dutch Lady.. bagi yang tak tahu cuba tengok gambar ni dulu


google images



ok..dah tau kan? jenama susu terkenal kat Malaysia ni..hehee..hurm..kalau tak silap aku dulu logo Dutch Lady ni ada gambar perempuan pegang baldi berisi susu tapi entah la..bila google gambar tak macam yang aku ingat..


google images



ok..cerita macam ni..ibu cerita, dulu masa kecik lepas pisah susu badan, aku tak boleh minum susu formula lain..nespray, nestle, promil etc..kalau minum susu-susu tu mula la buang air, sakit perut semua..hahaa..kecik-kecik dah cerewet! :P adik-adik semua minum promil okay je..aku yang tak okay..

akhirnya bagi la susu dutch lady ni..okay je..jadi, berterusan la minum dutch lady sampai la tua bangka ni..hehee jenama nak dari Holland je..apa barang jenama pelik-pelik kan? haha sila muntah!

untuk pengetahuan umum, Dutch Lady ni dia punya ibu syarikat (dalam bahasa bisnesnye holding company) Royal FrieslandCampina (syarikat joint venture; Friesland Foods dengan Campina) daripada Netherlands yang merupakan syarikat multinasional susu terbesar di dunia..Dutch Lady ni dah lama bertapak kat Malaysia sejak tahun 1963 lagi..


google images



hurm sebenarnya aku tak berapa nak faham dengan orang yang tak minum susu ni..katanya, bila minum rasa macam nak muntah..mesti masa kecik-kecik mak tak biasakan minum susu...entah la..sedap apa susu! tapi orang kata minum susu lembu, perangai macam lembu..perangai aku ni macam lembu ke? tapi ikut sunnah nabi, minum susu kambing lebih baik..tapi susu kambing fresh ada pulak jual -__- tak nak yang dalam paket tu..huhuu nak segar!



psst~ nak segar punya ternak sendiri kambing lerrrr..tanah pulak tak ada..aiyark!

nak tau apa aku tengah buat ABC bagai ni? sila klik SINI




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

8 tHis girL's lovers commenting:

Mra Mastura said...

yg x leh minum susu tu sbb dye lactose intolerant. ngeee dlm badan die xleh proces lactose sbb tu xleh minum susu nnt muntah :)

aku suke susu! hehe

misyamissyou said...

Mra Mastura: oh yeke..hurm abis susu lain boleh plak? ikut badan ea? ooo huhuu thanks for the info! :D

saya KILA said...

nasib baik sy minum susu ok ja . hehe . tpi susu nespray lg sedap ! x) ngee

Nuriy Arisa said...

wahhhh...

arisa suke dutch lady yg strawbery tueee...
sdapppp sgt222... ^_^

sis92 said...

hoho sis tak minum susu ok..lepas lahir terus nenek jaga huhu

mzhany said...

akak suka coffee dia. skrg memang amalkan yg low fat tuh sodappp, cuba misya buat epal susu, guna susu lowfat dutchlady sodapppp ;)

mzhany said...

misya, selamat hari raya aidiladha...

misyamissyou said...

saya KILA: huhuu kan..susu bagus untuk kesihatan

Nuriy Arisa: hee sume jenis pun sedap! :D

sis92: oh ye ke..mmg xminum langsung?

mzhany: my favvy tu akak! coffee n epal susu dutch lady.pergh! kaw2 sedap! hehehee selamat hari raye jugak! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails