CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Saturday, February 4, 2012

mimpi | hari kekasih Allah


assalamualaikum..nak cerita pasal hari ni je..malam tadi mimpi sedih..tapi orang kata tak elok bercerita apa yang dimimpikan tu kan? mimpi encik kawan..ala, encik kawan yang selalu aku cerita dalam blog ni..emm tak selalu pun

terbangun malam semalam..menangis..hati tisu sangat! encik kawan kata kememe aku ni..sebenarnya tak pun..bila sedih je menangis..lain-lain tak pun..ok terkeluar topik pulak..menangis kejap je..lepas tu tidur balik sebab mengantuk! haha..bila bangun pagi, terus capai telefon, mesej encik kawan, nak make sure dia ok ke tak..

cuak kejap dia tak reply on the spot, tapi fikir dia sibuk ke tidur lagi ke kan..jadi biar la..pergi dapur bersihkan udang dan sotong dulu, bersiap nak balik Batu Pahat..dalam kereta baru dia reply..huh lega dia ok..encik kawan kata, mimpi je..tapi fobia la mimpi orang yang aku sayang ni..haihh tak payah percaya sangat la kan (ketuk kepala sendiri)

kalau dia tak ada siapa lagi nak cakap dengan budak perempuan ni? siapa lagi nak layan sengal budak perempuan ni? kat mana lagi tempat aku nak menangis? :( ada la sikit message conversation dengan encik kawan yang tak berapa nak convincing..cover air mata sebab ibu ayah kat depan..takut ibu ayah skodeng melalui cermin ke kan.. >_< 

tak mahu fikir la pasal mimpi tak best ni..mesej punya mesej dah sampai dah BP..singgah makan nasi briyani dulu la..my favvydan yang paling best sekali, ibu nak beli produk house of healin..jadi kami pergi stokis kat BP tu, alih-alih ada promosi awal tahun yang dah agak lama la..buat facial! harga RM28+15% next treatment...haha agak jakun la sebab pertama kali buat facial..adeh..tu la sekali..lepas ni kalau nak buat tunggu dah kerja la..

lepas tu pergi Popular sebab nak habiskan voucher buku yang tinggal sekeping tu...beli ni


tak salah sempena maulidurrasul ni..baca hadis-hadis yang baginda tinggalkan untuk kita dan cuba untuk amalkan..salam maulidurrasul..mari berselawat ke atas baginda Nabi Muhammad s.a.w


psst~ doa saya, semoga awak dan kawan baik awak sentiasa di bawah lindungan dan rahmatNya selalu :'( (arghh! jangan nangis lagi la..laju aje air mata ni..geram!!)



MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

9 tHis girL's lovers commenting:

Ayie Abas said...

memmang x salah baca buku2 agama malah itu laa yg sepatutnya. tak saja pd hari2 tertentu tapi sebaiknya jadikn bacaan wajib kita.^__^

salam maulidur rasul 1433H. ^___^'

♥ Cik Zack's ♥ said...

mmpi itu mainan tidur je. hehe jgn sedih2 ye.

salam maulidur rasul :)

amranaiman said...

menarik namak buku tu :)

cik QT said...

tak suke mimpi time subuh..
hukhuk..
kite faham...kite faham...
wah..nak gak nasi beriyani tu ..huhu
fav gak!..
mimie..nnti nak pinjam buku tu boleh? hehe :)

misyamissyou said...

Ayie Abas: salam maulidurrasul juga :D

♥ Cik Zack's ♥: huhuu tu la yg dia ckp..hehe ok :D

amranaiman: haha beli la..leh bace

cik QT: sbb mcm real kan? hehe meh dtg BP..leh makan :P boleh je! ^^

Princess Nusy said...

jgn sedih2..Salam Maulidur Rasul..=)

Azekzk said...

bgs buku ni. sya pun x byk ingat hadis2 nabi. yg ingat pun cume yg pendek2 dan itupun sikit je.

Isma Haneefa said...

nangis kerana mimpi?
tak pernah pulak..
selalunya kalau dh mimpi, bangun pagi terus lupa.hahaha...
apapun, sntiasa doa bnyak2 pd ALLAH ye^^

misyamissyou said...

Princess Nusy: salam maulidurrasul :)

Azekzk: aaaaa nak ingt terlampau banyak! kena review satu2..huhuu

Isma Haneefa: sbb mimpi tu sedih..huhuu insyaallah :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails