CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Sunday, March 18, 2012

ABUDEN?!


selamat pagi! berkenaan tajuk..pernah dengar tak? dan pernah tengok video ni tak? belum? anda tengok dulu..



dah faham dah abuden tu apa? hahaa..aku dah lama tak dengar perkataan ni..last dengar zaman sekolah.. bila kawan-kawan (kebanyakannya kawan-kawan cina) sebut "abuden" ni macam dah lali..yang aku tau "abuden" ni maksudnya lebih kurang "habis tu?ada yang kata 'abuden' ni asal daripada perkataan "ah but then?", kalau omputih sebut "duh!" tapi entah la..kurang pasti..

kiranya macam orang tu dah nampak kita buat apa, tapi tanya lagi kita sedang buat apa...geram kan? dah nampak kita tengah buat apa, lagi mau tanya! kita semua pernah je buat ni..tapi itu bukan satu kesalahan pun..orang kata berbasa-basi..nak memulakan perbualan..biasa la tu kan? tapi....

ni slanga orang malaysia..jangan tak tahu pulak..bila jumpa orang cakap perkataan ni, anda jangan tanya balik apa maksudnya hahahaa kena tampar nanti sebab orang tu dah geram :P



MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

8 tHis girL's lovers commenting:

ZEEQA AJIE said...

seriously tak pernah dengar pun... -_-"

Detective Fiqa said...

hahaha :D soalan "tgh buat ape " tuu tanda permulaan. biasalahh :)

Cheqna said...

tak pernah dengar but thanks for the tips!..hehe :-)

aisya said...

tak pernah dgr pun.. huhu

DRceria said...

Salam, nice info... good job.. :)

Ros said...

Salam ziarah....

xila riston said...

duh...baru tau hahah

Puan Besar Shag Yahaya said...

1st time dengar perkataan pasar ni. Lol lol :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails