CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Friday, March 23, 2012

stalk | stalker | stalking


salam jumaat! kat rumah dah..ingat nak celebrate kejayaan adik aku yang tak berjaya mengalahkan kakak dia yang pandai ni. pfft..abaikan ayat tersebut...ngek tahu tak? aku tertinggal hadiah dia kat kolej..diam dan sabar je la..terpaksa tipu cakap aku tipu je cakap ada hadiah..erm aku tak faham la intro aku sendiri tulis sebab tengah sakit perut ni.. >_< sila faham kalau entri ni tidak menepati cita rasa anda


berkenaan tajuk..kalau anda seorang stalker, anda buat kerja-kerja stalking la kan? mari perhatikan ciri-ciri seorang stalker pro a.k.a penembak senyap a.k.a penghendap (tertakluk kepada internet stalker sahaja)

1. dia tak perlu buat akaun twitter, facebook, blog etc. yang palsu untuk menghendap orang yang hendak dihendap
2. dia tak perlu nak hack akaun orang yang dihendap pun
3. dia tahu kalau ada penghendap lain yang menghendap dia
4. eh aku tak tau la apa lagi..anda tambah boleh?

kenapa nak menghendap ye? 

lelaki menghendap perempuan dan sebaliknya? itu normal..mungkin sebab minat dan suka..tapi awas jika yang dihendap itu bekas kekasih! sebagai orang yang dihendap (jika anda tahu), anda perlu berhati-hati dengan apa yang anda post-kan di laman web dan laman sosial anda..si penghendap mungkin sakit hati dan bertindak agresif..normal jika anda menghendap bekas kekasih, tetapi berpada la..yang pergi, biar dia pergi..berhenti berharap..sobs! kalau dia kembali, anda tumbuk dan tampar muka dia 3 kali lepas tu anda lari hehee :D

perempuan menghendap perempuan? aaaa biasa juga..kadang-kadang perempuan yang dihendap itu yang menggantikan tempat anda di hati bekas kekasih..sebab nak tahu perempuan tu baik ke tak, elok ke, sesuai ke, memang jenis perampas ke..haa anda list-kan sendiri aku tak kuasa nak list-kan panjang-panjang..ada juga yang berhati busuk, hendap sebab nak buat cerita dongeng tentang yang dihendap tu..walaupun tak dongeng, namanya tetap mengumpat..tak baik tau..tolong ingat tuhan! 

lelaki menghendap lelaki? ehem! yang ni aku tak tahu nak ulas apa..eww..songsang mungkin? mungkin juga tidak..cuma nak buat SWOT analysis ke atas orang yang dihendap..untuk bisnes mungkin..ataupun cuma ingin bersaing untuk mendapatkan seorang awek? nak berebut? nak tau perkembangan bekas kekasih dengan orang yang dihendap..lelaki perempuan dua kali lima, dua puluh lima je..

ada penghendap yang berbahaya, ada yang sekadar menghendap je tanpa ada niat apa-apa..walaubagaimanapun, berhati-hatilah..kita tak kenal siapa yang menghendap tu, mungkin baik mungkin jahat..apa-apa pun kita minta perlindungan daripada Allah..



psst~ jangan jadi stalker kalau tak pandai jadi stalker bebeh..sila lihat nombor 3..budak perempuan ni stalker ke?? hahaa :P


MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

21 tHis girL's lovers commenting:

Detective Fiqa said...

hmm macam macam kan ? :) hehe
berdoalahh minta perlindungan dari-Nya

aswadz said...

ramai stalker dlm FB.

caliph shuriken said...

awk bole jadi trainer utk stalker2, hukk...

sis92 said...

saya ialah stalker, jujur tak hahaha

Bancik said...

macam-macam..

Aida Omar said...

saya adalah kaki stalker.. mohon jaga-jaga dengan saya.. hahaha.. jujur lagi terang. :P

Mra Mastura said...

haha kalau mmg keinginan nak tahu, senang je jd stalker kan? :P
semua bende korek nak tauuuu~
kite kire stalker la bile kite tau sape stalker org yg kite stalk tu. eh? hehehe :P

aisya said...

sebab stalker la tpaksa buat akaun fb baru.. huhu.. *bajet hot je kan sy ni.. haha*

Syamira Yahya said...

hehe, sye suke stalker fb org trutme pemain bola. .hee :P

Aida Azryn said...

hai awak.. kita tengah stalk awak ni. haha.. =P

Cheqna said...

yg penting kita sendiri jgn jd stalker, hehe :-)

Siti Mashitah Saidin said...

aku suka stalker org #bila mood rajin. tapi, kalo pompuan, just tgok gmbar2 dia... hehehe

Rakan Blog said...

N3 yang menarik....tapi sayang, ramai yang blom baca....apa kata share kat web ni
RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog .Rangkaian bloggers Malaysia.

Princess Nusy said...

hahaha...sempoi je..tp penuh mane..hehe..harap2 xde stalker..hehe.. ^^

Botak said...

tak pernah menghendap orang., masa kecik dulu pernahlah., sekarang ni menghendap kucing je., nak tau gerak geri dia macam mana..

Woofer Storm said...

sy bukan stalker ok^^

Aida said...

Aku sangat suka menghendap. Haha~ Tapi orang2 tertentu je la. :D

misyamissyou said...

Detective Fiqa: yep, mmg itu sepatutnye

aswadz: ramai..twitter blog pn ade..haha

caliph shuriken: huh? sy? sy pn trainee je haha nak jadi trainer cm ne huhuu

sis92: elehhh ye je tu

Bancik: memang mcm2 huhuuu

Aida Omar: aaaaaaa lariiiiiiii :P

Mra Mastura: cehh yg komen ni stalker pro..takut jap hahaa kalau dah same2 stalking, mmg tau la kan? haha

aisya: kdg2 buat acc br tu perlu..hurmm tuk elak mcm2..huhuu rimas kdg2 tu

Aida Azryn: haha stalk ke skodeng? :P

Siti Mashitah Saidin: hehe biase tu..slalu gak buat ngeeee

Princess Nusy: insyaallah xde hehee

Botak: hah! kantoii ngendap kucing..ngendap ape haaa???

Woofer Storm: haha ye la tu kan?

Aida: mmg org tertentu je pun..power nak stalk semua haha :P

purplekyu^_^ said...

sy suke stalk orang :P tp secara on9 je la...hehehe

Encik Atan said...

urmm....sbnrye....urm...xpelah...mggu dpan atan bgitaw...haha

misyamissyou said...

purpleyu^_^: hehee stalk sape haa?? :P

Encik Atan: aaaaa bgtau sekarang!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails