CREDITS TO WEHEARTIT AND GOOGLE IMAGES FOR THE GREAT PICTURES

~friendly friends~

Sunday, June 5, 2011

Rahsia Warna Kegemaran

selamat malam!..aku tak berapa sihat..suhu tengah naik ni..tambah dengan sejuk hujan lagi, memang la selesema ni menjadi..huhuu..okay aku nak cerita pasal warna kegemaran..warna kegemaran aku PUTIH la..banyak kali dah sebut kat entri lepas-lepas..aku lupa la amik info ni kat mana..ishh..




Biru
Jika kamu menyukai warna biru, kamu tergolong sebagai pemurung dan selalu bertindak pasif dalam banyak hal. Mendambakan ketenangan dan ketenteraman. Kamu selalu mendapat kesulitan dalam pergaulan. Begitu juga dalam bercinta kerana kamu cenderung menyembunyikan perasaan. 

Hijau
Warna kesukaan kamu hijau, maka kamu tergolong seseorang yang sangat romantik,
menyukai keindahan, menyenangi alam dengan udara yang nyaman. Kamu adalah seseorang yang selalu memegang prinsip. Dalam hal bercinta kamu mengidam-idamkan calon teman hidup yang penuh toleransi dan dapat dipercayai.

Kuning 
Kesukaan kamu warna kuning menandakan bahawa kamu memiliki sifat optimis.Kamu seorang periang dan senang bergaul, tidak memiliki penampilan yang muram. Sifat tolong-menolong selalu ada dalam diri kamu,kerana menolong merupakan suatu kewajiban mutlak bagi kamu. Kamu orang yang tidak pernah meremehkan siapapun jua, walaupun seseorang itu lemah dan bodoh.

Ungu 
Jika warna Ungu (Violet) menjadi warna kegemaran kamu maka kamu adalah seseorang yang benar-benar luar biasa. Dalam menghadapi masa depan kamu tidak pernah ragu-ragu, apa yang dikerjakan kamu adalah yang terbaik. Kamu pandai mengikuti perkembangan zaman. Dalam bercinta, hanya merekalah yang kuat mental yang dapat mendekati dan menjadi kekasih kamu.

Putih
Jika kamu menyukai warna putih, maka kamu adalah orang yang dilahirkan ke dunia dengan sempurna, banyak orang mengagumi kamu kerana sifat anggun, sifat idealis dan moral kamu yang teramat tinggi. Tak pernah angkuh,senang menolong siapa saja yang memerlukan bantuan kamu.

Hitam
Kamu sangat lincah dalam hal-hal tertentu saja. Jika kamu berada dilingkungan yang tidak disukai, maka kamu akan menjadi murung. Kamu selalu tampil menarik dan rapi. Ramai orang cuba mengejar dan merebut cinta kamu

Merah 
Kamu seseorang yang sangat berwibawa. Walaupun sering kali bergaul dan bersosial dengan lawan jenis tapi kamu dapat menahan diri. Banyak orang meluahkan cinta, tapi kamu selalu berfikir dan berfikir lagi. Kamu termasuk golongan yang sukar jatuh cinta.


okay, dah tau rahsia warna kegemaran anda? sekarang anda tengok untuk yang warna putih um..sempurna? alhamdulillah aku dilahirkan sihat je..anggun?? hahaha..terkejut jap..memang hanggun okay! tolong la percaya..hehe..sifat anggun tu sifat baik kot...um..tak ada la baik sangat pun..biasa je..

kenapa aku suka putih? sebab aku suka semua warna..setiap warna datangnya daripada warna putih..tak percaya? anda amik prism letak kat cahaya putih, nanti keluar pelangi..hehe..suka pelangi! jujurnya, aku suka putih sebab...err..tak tau la..putih tu cantik..hmm





psst~ tak payah la percaya sangat..suka-suka je ni.. =)




MySpace Graphics
~maaf kerana penggunaan 'aku' pada yang lebih berusia~

18 tHis girL's lovers commenting:

KIDD FALLEN said...

blackieee ;)

misyamissyou said...

KIDD FALLEN: wah..black ye :)

Wyna Nubies said...

As Salam,

purple ;D

cik mas said...

nak copy and share dengan kwn2 blogger.. bleh kan.. :)
tq dear....

Siti Mashitah Saidin said...

ungu, hitam & putih~

cik QT said...

huhu..
mmisy..same la kite..suhu tgh meningkat nih...x abis2 bersin je,,,
tyha pon suke putih... :D
n i do love rainbow too... ;)

hana nabihah said...

hitam dan merah :)

misyamissyou said...

Wyna Nubbies: yay! violet! :D

cik mas: share la :)

Siti Mashitah Saidin: wah..banyak tu favvy dia..hehe

cik QT: la ye ke..same2 la kite berjuang menentang virus..haha :P

hana nabihah: once my favvy too! mmg elegan ah! hitam n merah..

Mar said...

suka hijau,..

hana nabihah said...

hehek >.<

miss lady said...

warna pink tak ada? :P

misyamissyou said...

Mar: wah romantik gitu! hehe

hana nabihah: hahaa..ramai cube mengejar tu..haha :P

miss lady: hoho! cm xde je..merah jambu termasuk la dlm golongan merah kot..haha :P

Sollehudin Sapari said...

suka putih & kuning..

misyamissyou said...

Sollehudin Sapari: optimis! bagus la.. :)

nazirulhazwan~ said...

huahauha, warne merah dan putih, mmg 90% kene ngan guwa punye perangai dan sifat.hehe

misyamissyou said...

nazirulhazwan~: hukhuk! kena ke? refleksi diri..hee :)

HonEyBuNNy said...

datang baca warna kegemaran ila....hehe....;-)

misyamissyou said...

HonEyBuNNy: hehe :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails